Dzisiaj przychodzę do Was z bardzo smaczną przystawką - sałatką z tuńczykiem. Przepis oczywiście zaczytany gdzieś z netu, jednak efekt końcowy tak dobry, że postanowiłam sprzedać go dalej. Jeśli jesteście ciekawi jak ją przygotować, zapraszam do mojej kuchni.
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 1 puszka kukurydzy
- szczypiorek
- majonez
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- tuńczyka wyjąć z zalewy i odcisnąć
- kukurydzę odsączyć na sitku
- jajka i ogórki pokroić w kostkę
- szczypiorek drobno posiekać
No i to by było na tyle:) Sałatka szybka, łatwa i co najważniejsze smaczna! Moja drobna uwaga do przepisu: radzą nie pomijać etapu związanego z odciskaniem tuńczyka z zalewy. W przeciwnym razie, jeśli sałatka nie zniknie od razu ze stołu, po kilku godzinach może zrobić się rzadka, chociaż osobiście nie podejrzewam żeby udało jej się ze stołu nie zniknąć;) SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz